Izdelava strani in optimizacija

Izberite najboljše seo spletne strani

Optimizacija

Ugodna rešitev

Si za vaše internet strani želite, da bi bile uvrščene visoko na internet iskalnikih, da bi privabljale čim več ciljnih torej dejanskih obiskovalcev, da bi bile najdene pod različnimi ključnimi besedami, bi lahko sami preverili in spremljali učinke ter rezultate optimizacije internetne strani? Optimizacija spletnih strani digitalna transformacija oziroma angleško Seo (Search Engine Optimization) je v času porasta spletnih strani in velike konkurence vitalnega pomena, saj omogoča dobro najdenost vaše spletne strani v iskalnikih, kar posledično pomeni več obiska in večjo prepoznavnost internet strani. Mnoga podjetja se zatekajo kar k plačljivi promociji spletnih strani, vendar se na dolgi rok kot najkvalitetnejši in najbolj produktiven izkaže obisk spletnih strani preko iskalnikov. Prednost optimizacije je tako tudi v enkratnem plačilu, kajti ko je internet stran končana in dobro uvrščena v iskalnikih, obisk na vaše strani dobivate konstantno in popolnoma brezplačno. Z odločitvijo za storitev optimizacije internet strani boste pridobili dobro in stabilno uvrstitev v spletnih iskalnikih, strokovno pomoč pri izbiri najučinkovitejših ključnih besed povezanih z vašo storitvijo, umestitev ključnih besed na spletne strani, ki je pomembna tako za iskalnike kot za bralce vaše spletne strani, dovršeno celostno optimizacijo spletnih strani, možnost spremljanja rezultatov in učinkov optimizacije.

Kaj sploh je optimizacija spletne strani in zakaj jo podjetje potrebuje?

Optimizacija internet strani oziroma angleško "Search Engine Optimization (SEO)" danes predstavlja postopek priprave spletnih strani na način, da jih spletni iskalniki (google.com, bing.com, najdi.si, ...) čim bolj učinkovito najdejo. To pomeni, da se ob kvalitetni optimizaciji internetnih strani določena internet stran za izbrane ključne besede v internet iskalnikih uvrsti čim višje med ponujenimi rezultati. Na dobro razvrstitev v iskalnikih vpliva vrsta pravil, ki jih je potrebno upoštevati že pri samem postopku zasnove in izdelave spletnih strani. Ker danes samo kvalitetna optimizacija spletnih strani ni dovolj za zagotovitev visokih uvrstitev v iskalnikih za vse vaše ključne besede, je potrebno tudi oglaševati na Googlu.

Zakaj je pomembna dobra optimizacija spletnih strani

Kakovostna optimizacija internet strani je ključna za občutno povečanje obiska vaših spletnih strani. Le pravilno izbrane ključne besede prinesejo ciljne obiskovalce. Obisk z iskalnikov je daleč najkvalitetnejši obisk spletnih strani in je brezplačen. Ali ste vedeli, da je visoka uvrstitev v spletnih iskalnikih danes ključnega pomena?, da 90% obiskovalcev v iskalniku pregleda samo prvo stran z najdenimi rezultati?, da večino obiska vaših spletnih strani ustvarjajo ravno obiski iz web iskalnikov?

Se lahko optimizacije spletnih strani lotim sam?

Optimizacija internet strani je eden izmed najpomembnejših korakov v celotnem procesu izdelave internet strani. Na trgu številni ponudniki ponujajo in obljubljajo gradove v oblakih, ki naj bi jih boste dosegli s pomočjo njihove optimizacije spletnih strani. A žal je tako, da se za dejanskim procesom optimizacije spletnih strani skriva mnogo več, kot le številčno umeščanje ključnih besed v spletne strani. Škodljiva optimizacija spletne strani lahko privede tudi do kaznovanja spletne stani s strani iskalnikov, kar privede do izpada obiskovalcev in kupcev.

Nekaj od pomembnejših faktorjev dobre optimizacije:

• pravilna izdelava internet strani (kodiranje),
• pravilna izbira ključnih besed,
• pravilna umestitev ključnih besed v spletne strani.

Tako je zelo pomembno, da je optimizacija strani opravljena kvalitetno in strokovno. Že v postopku izdelave spletnih strani je potrebno upoštevati postavitev ključnih besed in fraz, ki zadevajo vašo dejavnost. Na koncu postopka izdelave je potrebno s stranko narediti še končno optimizacijo spletnih strani za izbrane besede in to brezplačno. Optimizacija internetnih strani se obravnava posamezno, tako da se na podlagi pogovora ter pričakovanj podjetja opredelijo cilji. Glede na cilje se določijo stroški, ki so vezani na rezultat končne optimizacije.

<< Domov