Pvc stavbno pohištvo, pvc okna in vhodna vrata

Ob iskanju novih pvc oken in vrat, je še posebej važno, da najdemo v prvi vrsti kvaliteto in zanesljivost, ne samo nizko ceno. Nizka cena lahko pomeni, da imajo PVC okna in vrata slabše profile, manj komor, brez plina med stekli, slabšo zasteklitev, ipd. Na dolgi rok lahko razmeroma nizka cena, pomeni tudi dražji nakup okna in vrat.

Ko se odločite za izvajalca menjave pvc oken, je potrebno pripraviti teren za samo menjavo. Če ste v bloku, naprimer pritličje večjih težav ne bi smelo biti. Dotrajana okna lahko samo odstranite, čeprav s tem ne boste prihranili, saj je to ponavadi všteto v samo ceno novih oken. Je pa dobro, da izberete tudi možnost deponije oz reciklaže starih oken, ker vas vsakršno pospravljanje in odvažanje na deponijo stane.

Najpomembnejši element je, ki ga je potrebno upoštevati pri izbiri novih oken in vrat, je, kako bodo nova pvc okna vplivala na porabo hiše oz stanovanja. Upoštevati morate vrsto materiala in območje, v katerem živite. Na primer, stopnjo vlažnosti in temperature, podnebja, ki se spreminja, ipd. Pri novih oknih je zelo pomembna energetska učinkovitost in izolativnost. Izolacijo je mogoče izboljšati z vključitvijo plina argona med stekli, z uporabo dvojne plošče za okna, ali celo trojne zasteklitve in z uporabo dvojne glazure na oknih in steklih. To pomaga zmanjšati količino toplote, ki prehaja skozi steklo.

Strokovno montiranje novih oken in vrat lahko zmanjša količino energentov, potrebnih za ogrevanje vašega doma, zato izbirajte le izkušene mojstre.

Odločitev za okna in vhodna vrata lahko zmanjša vpliv vašega stanovanja na zunanje okolje in zmanjša količino energije, potrebne za ogrevanje in hlajenje vašega doma.

Menjava pvc okna in vrat z inovativnimi možnostmi lahko pomaga občutno znižati vaše stroške za ogrevanje. Neučinkovita okna so eden od največjih virov toplotnih izgub, zaradi nizke izolacijske sposobnosti in visoke stopnje uhajanja. Z namestitvijo energetsko učinkovitih oken lahko prihranite od 40 do 50 % energije, porabljene za ogrevanje in hlajenje v domovih.

<< Domov