Izdelava strani in trgovin

Izberite najboljše spletne strani

splet

Ugodna rešitev

Proces oblikovanja internetnih strani ne zajema zgolj enega programerja. V proces so vključeni vsi, od mojstra za css in html, strokovnjaka za optimizacijo internetnih strani, komercialista, tekstopisca ter grafičnega oblikovalca. Na koncu ne smemo izpustiti še linux administratorja, ki vaše internetne strani pravilno namesti na serverje. V primeru, da manjka le en od zgoraj naštetih členov v dolgi verigi oseb, ki se ukvarjajo z novo internet stranjo, je končni rezultat precej vprašljiv.

Zaradi današnjega zelo hitrega tempa življenja je zelo pomembno, da bo nekomu, ki vaše spletno stran pogleda, takoj jasno, kaj je vaša dejavnost in kaj mu želite sporočiti. Izjemno pomembno je, da ga privlačna podoba in vsebina spletnih strani pritegneta v nadaljnje raziskovanje vaših ostalih podstrani. Zavedati se je potrebno, da morajo biti na dobro vidnem mestu navedeni pomembni podatki in vsebine ter pri roki povezave za nadaljnje brskanje in preprosto vzpostavitev kontakta z vami. Že v sami grafični podobi je torej pomembno upoštevati enostavnost iskanja informacij in odpravo odvečnega klikanja, kar se bo odražalo v zadovoljstvu vaše morebitne nove stranke, ki se bo na kvalitetne spletne strani rada vračala.

Izdelava internetnih strani

je naslednji korak, ki sledi vaši potrditvi unikatne grafične podobe vaših novih spletnih strani. Najpomembnejši del celotnega postopka izdelave spletnih strani je prav gotovo postopek kodiranja izvorne kode internetne strani. Z upoštevanjem najsodobnejših standardov W3C, XHTML in CSS ter s pomočjo naših velikih izkušenj pri programiranju internetnih strani, h programiranju pristopimo strokovno. Statične internetne strani se ne spreminjajo ob vsakem osveževanju spletnega brskalnika. Primerne so še posebej za predstavitev dejavnosti ali storitev, s slikami, teksti, ki se ne spreminjajo dnevno ali celo na vsako uro. Taka spletna stran je primerna za veliko večino podjetij. Tehnika, ki se uporablja je HTML v tesni povezavi s CSS-om. Za lepšo predstavitev izdelkov ali storitev se lahko uporabijo tudi manjše flash predstavitve, video in menjavanje slik. Prednosti take izdelave internet strani so v ugodni ceni, saj je le-ta nižja od dinamičnih spletnih strani. Potem v URL-ju, ki je statičen, čeprav dobri CMS sistemi za izdelavo internetnih strani, omogočajo tudi to. To je dobro predvsem z vidika indexiranja internet strani s strani internetnih iskalnikov, saj je stran, ki je 'statična' lepo zlistana v iskalnikih, medtem ko je stran, ki vseskozi spreminja svoj URL, vsakič znova 'pade' ven iz iskalnikov. Posledično je tudi uvrstitev slabša. Kot že rečeno imajo dobri CMS sistemi to že rešeno.

Izdelava internetnih strani

Oblikovanje spletnih strani z možnostjo urejanja vsebin je namenjena predvsem uporabnikom, ki želijo sami, v vsakem trenutku, opravljati morebitne spremembe na svojih spletnih straneh. Prav tako je CMS primeren za spletna mesta, kjer se spremembe podatkov dogajajo zelo pogosto in se morajo te spremembe na spletu objaviti v realnem času. Učinkovita optimizacija spletnih strani je zelo pomembna za dejansko povečanje števila obiskovalcev vaših internetnih strani. Samo skrbno določene ključne fraze vam bodo prinesle ciljne obiskovalce. Obiskovalci, ki pridejo na vašo stran z iskalnikov so daleč najbolj dobičkonosen obisk spletnih strani, za povrh, pa je ta obisk spletne strani tudi brezplačen. Že v postopku izdelave internetnih strani upoštevamo razporeditev ključnih fraz, ki zadevajo vaše strokovno področje. Na koncu procesa oblikovanja pa v tesnem sodelovanju z naročnikom in z uporabo naših specifičnih ter našega znanja, naredimo še finalno optimizacijo spletnih strani za skrbno izbrane ključne fraze. Začetna poteza izvedbe celotnega projekta je izbira vašega spletnega naslova oziroma internetne domene. Ob podpisu dogovora o izdelavi internetnih strani vam za začetek povemo kako izbrati spletno domeno, nakar sledi google oglaševanje. Z vašim tesnim sodelovanjem ter ob upoštevanju naziva vašega podjetja, področja dejavnosti s katero se vaša firma ukvarja, skupaj izberemo najboljši spletni naslov.

Faza izdelovanja spletnih strani

Končna faza celotnega postopka izdelave, postavitve in optimizacije spletnih strani, je prijava spletnih strani v posebne iskalnike in imenike. Strokovna prijava izdelanih strani je vkalkulirana v strošek izdelave internetnih strani. Po končanem procesu oblikovanja spletnih strani in po končni potrditvi naročnika, da je s celotno izvedbo projekta popolnoma zadovoljen, te spletne strani strokovno vpišemo v vse najpomembnejše svetovne in domače spletne direktorije. Spletno oglaševanje oz. spletni marketing je dokazano eden najbolj učinkovitih načinov promocije dejavnosti, izdelkov, podjetja ali storitev. Eden izmed glavnih razlogov je predvsem ta, da je tovrstno oglaševanje cenovno najugodnejše, predvsem če ga primerjamo z ostalimi načini oglaševanja, kot so tisk, televizija ali radio in grafički dizajn. Stroški spletnega oglaševanja so odvisni od mnogih parametrov, nekako najpomembnejša pa sta dva. Prvi dejavnik je količnik med številom prikazov vašega spletnega oglasa in dejanskim številom klikov na ta oglas (CTR). Drugi dejavnik pa je število tistih obiskovalcev, ki so kliknili na vaš spletni oglas in nato izvedli željeno potezo (nakup, vpis podatkov, ...). Dejanski rezultati spletnega oglaševanja so preprosto merljivi, kar vam omogoča hiter vpogled v učinkovitost trenutnega oglaševanja, obenem pa vam omogoča tudi hitro prilagoditev parametrov, ki takoj dajo še večjo učinkovitost internetnega oglaševanja. Dobra izdelava spletnih strani je ključna za občutno povečanje števila obiskovalcev vsakih spletnih strani. Samo pravilno najdene ključne fraze vam prinesejo ciljne obiskovalce. Kupci, ki so preusmerjeni na vašo internet stran z iskalnikov so zanesljivo najbolj dobičkonosen obisk spletnih strani, poleg tega, pa je ta obisk spletne strani tudi popolnoma brezplačen. Predloga originalne grafične podobe strani, ki vam jo pošljemo v predogled, vsebuje celotno postavitev spletne strani, in sicer glavo strani, testno besedilo, fotografije, menije in nogo. Grafična podoba nakazuje tudi celoten izgled vhodne strani in ostalih podstrani. Po vaši oceni predloge nove podobe internet strani na osnovi vaših morebitnih pripomb izvedemo še dogovorjene popravke. Na koncu, ko to predlogo nove grafične podobe dokončno potrdite, pričnemo s samo izdelavo vaših strani.

<< Domov